de russen kwamen

Guests from Russia

Klinkt toch altijd een beetje zwaar;’ de russen komen’. Zal wel een generatie ding zijn. In ieder geval ze kwamen logeren bij ons op de Prinsengracht 969. Ik was benieuwd…

Ik had al eerder russen binnen gehad. Een zware man met een basstem en een gedienstige ook wat zwaardere vrouw met plastic zakjes, beide hadden hele grote zware koffers. Alles zwaar eigenlijk… Zij overvielen mij zo enorm om 22.00. Had geen idee dat ze zouden komen! Iets mis gegaan bij mijn boekingskantoor? Eenmaal binnen met al die zware dingen, lichamen koffers humeur, kwamen ze erachter dat ze bij mijn buurman moesten zijn.

Maar deze hadden echt geboekt. Ze komt alleen aan, zeer georganiseerd. Man komt later,  het entree heeft een laag plafond, bij het betreden zegt ze; ‘ach mijn man is 2 meter’! Ik zeg dat het goed komt met de hoogte van het plafond eenmaal binnen. Laat mijn grap ‘dat het niet voor niets een SHORT-stay is’ maar achterwegen. Ze controleerd de studio vakkundig, ja, schoon.

Uitleg hoe alles werkt en dan afrekenen… Ik loop naar boven om de papieren te halen en vraag me af… zou dit leuk worden? Terug in de studio tref ik een blije vrouw. Ze heeft haar favoriete thee gezet. Eerst betalen, dat doen russen. En dan vraagt ze of ik een kopje thee wil. ‘Ja’!

Ik ben overtuigd dit wordt ook weer prima, niet wetend dat we elkaar steeds beter leerde kennen door omstandigheden… later.

Advertisements

1 thought on “de russen kwamen

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s